apple tv iconDnes jsem se zaměřil na Apple TV jako na herní konzoli. Mnoho známých a přátel se mě neustále ptá, co to je za malou krabičku pod televizí když jim pak ukážu co umí, většina z nich celkem žasne.



Když ale dojde na hry, je to zcela jiná debata. Nová generace přinesla spoustu změn a hlavně nový ovladač který je opravdu skvělý. Hraní s ním hodně připomíná Nintendo ale je lepší, lehčí a přesnější. A hlavně velice dobré grafické zpracování her které si již prakticky nezadá s konzolí (pochopitelně nemyslím next gen.konzole).

Proto jsem vybral několik her které výborně dokumentují potenciál Apple TV jako konzole, nebo chcete li herního zařízení.

Gear.Club

Vynikající hra pro všechny milovníky arkádových automobilových her. Svou koncepcí a pojetím mi hodně připomíná Test Drive Unlimited, začínáte ve městě na pobřeží kde si postupně si otevíráte mapu s eventy, za ty sbíráte body a peníze za které si poté ve své dílně upravujete a opravujete svůj vůz, rozšiřujete svou dílnu o další vybavení a v autosalonech si vybíráte další dostupná vozidla. Samotné hraní je velmi zábavné a chytlavé. Vůz řídíte tak že ovladač uchopíte vodorovně a používáte jej jako volantu, možnosti nastavení citlivosti a herní asistence jsou poměrně široké takže si na své přijde každý. Grafika hry je velice pěkná ,zaléži tak jen a možnostech vaší televize.

Carrousel-Gear-Club-5

Real Racing 3

Jako druhou jsem si vybral hru Real Racing 3, hru jistě znáte ze svých iPhonu a iPadů ale na Apple TV dostává nový rozměr. Ovládání je stejné jako u Gear.Clubu , osvojení přichází okamžitě a zážitek je opravdu skvělí. Grafika je zde skutečně pěkná a ze všech iVerzí této hry ta na TV vypadá nejlépe.

real-racing-3-pre-alpha-ingame

Dungeon Hunter

Tato hra je skutečně skoro srdeční, neboť mi připomíná mé milované Diablo.

Ano je to RPG se vším všudy a je parádní, grafika je velice hezká , příběh je super nijak složitý a ovládání pomocí ovladače místo myši nebo game padu je velice pohodlné.

unnamed

Modern combat 5 Blackout

Velice hezká a propracovaná 1st.person střílečka s velmi pěknou grafikou.Zde je velice zajímavé ovládání pomocí ovladače kdy , je ovladač opět držen vodorovně a dotyková plocha slouží pro rozhled a zoom zatímco pohybováním do směrů ovladačem hráč ovládá pohyb postavy.Již při úvodní scéně která začíná pod vodou v Benátkách a následném vynoření vás uhrane grafický potenciál Apple TV. Jednotlivé levely jsou velice pěkně odstupňovány a dynamika celé hry je plynulá. Jedná se o velice nadpeůměrný kousek, který vás nenechá ani na chvilku vydechnout.

p-modern-combat-5-blackout-AZvvFTr3Tr-5

 Golf Pro

Recept pro tuto hru je jednoduchý místo golfové hole máte ovladač. Jednoduchý ale funkční recept kdy je hezká grafika spojena s výhodami ovladače je velice zajímavou alternativou golfových simulátorů na konzolích.sc720x405

Lightblade Academy

Nakonec něco pro všechny kteří mají rádi světelné meče.Vzpomínáte na malého droida na palubě Milenium Falcona na kterém se Luke Skywalker učil se světelným mečem ? Pokud ano tak droid je na orazovce a váš ovladač je světelný meč. Jednoduchá ale velice chytlavá arkáda u které jsem strávil poměrně dost času. Jak se stáváte lepším mění se obtížnost a meče splu s droidy.

us-appletv-5-lightblade-academy

Závěr je takový, že pokud nejste zarytý pařan, ale chcete se bavit Apple TV vám konzoli i herní zážitky dokáže dobře nahradit. Všechny tyto hry je možné si stáhnout zdarma v App Storu a u káždé je možnost micro transakcí pro přilepšenou nebo zrychlení, ale ke hraní nejsou potřeba. Musím se přiznat že u většiny jsem s ovladačem poskakoval před televízí jako u Kinectu a je to super zábava.

Je škoda že je Apple TV u výrobců a vývojářů her zatím v ústraní a slušné placené hry skoro nenajdete. Tato generace Apple TV ještě konzoli asi úplně nenahradí ale jistě má co nabídnout.