android-malwareTento virus, který postihuje miliony uživatelů systému Android je závažný problém, i když se k němu společnost Google spíše staví zády. To je jeden z důvodů, proč je iPhone stále lepší než telefony se systémem Android.



Nedávno jsme se dozvěděli o novém druhu škodlivé aplikace, která se může maskovat za aplikacemi WhatsApp, Facebook nebo Uber a může poškodit velikou masu uživatelů. V nové zprávě je nyní uvedeno, že čínská hackerská skupina, která má svědomí infikování několika milionů uživatelů, si díky jejich činnosti přijdou až na 500 000 dolarů za jeden den.

Na následujícím obrázku můžete vidět nově objevenou rodinu malware aplikací. V první polovině tohoto roku infikoval virus Hummer přes 1,4 milionů uživatelů.

android-hummer-trojan-malware-app

Lidé, kteří si tento virus do telefonu nainstalují zažijí velice těžké a nepříjemné časy. Virus totiž libovolně nechává běžet aplikace na pozadí, zobrazuje reklamy (ze kterých má poté skupinka zisky), stahuje přebytečné soubory a to i přes mobilní data.

Virus Hummer je v tomto světě problém číslo jedna. Cheetah (společnost zabývající se bezpečností uživatelů a zabezpečení systému) totiž tvrdí, že se viru nezbavíte ani továrním obnovením vašeho telefonu. Abyste se viru zbavili, můžete použít produkty právě této společnosti která tvrdí, že dokáže telefon vyčistit.

Zdroj: bgr.com