camera kamera fotoaparat photo icon ios 7Analogová fotografie je opět v módě. Tento fakt je dán tím, že jsme obklopeni digitálními přístroji a někteří lidé cítí, že potřebuji zpomalit. Díky filmu se učíme proces fotografie a také se lépe soustředíme na výsledný snímek, protože film stojí peníze a vleze se na něj 36 snímků (35 mm).



Pokud patříte mezi ty, kteří mají doma temnou komoru a milují vůni vývojky, máme pro vás zajímavý a velice jednoduchý návod, jak si ze svého iZařízení můžete vytvořit zařízení pro prohlížení vašich vyvolaných negativů. Švédský fotograf Adam af Ekenstam objevil zajímavý nápad jak si z pomocí iZařízení lehce vyrobit stanici pro prohlížení negativů.

Princip je jednoduchý, na iPhonu stačí otevřít prázdnou bílou obrazovku a na iPadu invertovat barvy. Pro invertování barev je přímo v iOS funkce, takže stačí jít do Nastavení->Obecné->Zpřístupnění a vybrat možnost Invertovat barvy. Nyní stačí vzít negativ a přiblížit jej ke kameře iPadu a vydíte snímek, který je vyfocen.

https://https://www.youtube.com/watch?v=UBVOpp-KsfA

Zdroj: petapixel.com