iphone 6 6s applenovinky iconPo představení iPhonu v roce 2007 se všichni Applu posmívali, proč by si někdo měl vůbec koupit telefon, který nemá podporu pro rozšíření paměti. Apple chtěl zachovat jednotnou rychlost vnitřní paměti telefonu, kterou by různé verze paměťových karet narušily.



Když se podíváme na aktuální cenu modelu iPhone 6S 16 GB a porovnáme ji s modelem 128 GB, zjistíme, že oba telefony se liší cenou skoro o 8 tisíc korun. Což je poměrně velká částka, kterou zaplatíte jen za vyšší paměť. Tento problém by mohl částečně vyřešit nový projekt i.dime, který se objevil na serveru Kickstarter.

Jedná se o paměťový modul, který má opravdu miniaturní rozměry. Velikostí přípomíná placaté baterie například do hodinek nebo stopek. Princip je velice jednoduchý. Stačí mít iPhone 5 a nebo novější model. Dále je potřeba speciální pouzdro, které vypadá jako každé jiné ochranné pouzdro na trhu. Háček je v tom, že na zadní straně telefonu je speciální port, do kterého vložíte i.dime.

idime002-780x1170

Společnost tento modul nabízí ve 4 paměťových kapacitách a to ve 32, 64, 128 a 256 GB. Velkou výhodou i.dime patří rozhodně jeho mobilita. V jednu chvilku může i.dime sloužit jako rozšíření paměti ve vašem iPhonu a případně zase jako externí uložiště pro váš Mac. Mezi nevýhodu i.dime patří rozhodně nízká přenosová rychlost v porovnání s interní pamětí iPhonu.

Zdroj: cultofmac.com