l79746-pokemon-anime-logo-33996Nejčastějším řešeným tématem poslední doby jsou bezpochyby Pokémoni, konkrétně několik dní stará hra Pokémon Go, která ovšem i přes svůj krátký pobyt v App Store trhá rekordy. Tento titul s sebou ale přináší ale spoustu otázek a to i ohledně budoucnosti – na toto odpověděl přímo expert.



Moderátor Martin Veselovský si do svého pořadu pozval opravdového experta na hry v reálném světě Petra Pouchlého, který odpověděl ne všechny jeho otázky.

Asi nejdůležitějším tématem bylo, kdo vlastně z celé hry nejvíce prosperuje a jak. Většina lidí by řekla samotné Nintendo, kterému se rapidně zvedly akcie téměř hned po vypuštění hry, ale realita je jiná – dost si totiž získá Google a to pro své mapy.

Další velmi zajímavou otázkou byla budoucnost, přesněji, kdy hra lehne a nikdo si na ni nevzpomene. Zde bylo řečeno, že Pokémon Go je na samém začátku a i když je ke hraní potřeba internet, stále má mizivý multiplayer – do budoucna bychom se tak mohli dočkat mnohem vetší fyzické interakce mezi jednotlivými hráči a to v podobě soubojů či vyměňování Pokémonů. Na celý pořad se můžete podívat zde.

pokemon