apple virus vir error chyba - icon logo hrozbaSpolečnosti Apple se daří prodávat stále více a více jablečných počítačů. Procento uživatelů, kteří používají Mac tedy narůstá a s tím potenciálně narůstá i nebezpečí pro operační systém macOS. Tento týden jsme vás již informovali, o velmi nebezpečném malwaru, který umožní hackerům převzít kontrolu nad vašim Macem. Nyní se objevil další malware, který je také velice zákeřný.



Malware se skrývá za obrázkovým souborem s koncovkou JPG. Soubor se tváří jako klasický obrázek, který spustíte přes aplikaci Náhled. Tento zákeřný malware se snaží získat hesla, která máte uložená v Klíčence.

17489-15065-file_info_annotated_1024-mSamotný malware je distribuován jako ZIP soubor a obsahuje textový nebo obrázkový soubor s koncovkou JPG. Oba soubory mají klasické ikonky a vypadají tak jako normální soubory. Po spuštění se otevře aplikace Terminál a ihned se zase zavře. Na tento nový malware upozornili bezpečnostní experti z firmy ESET, kteří zatím nezjistili, odkud nebezpečný balíček „OSX/Keydnap“ pochází.17489-15063-zip_file-l

Zdroj: appleinsider.com