Pangu-logoMnoho uživatelů, kteří využívají iPhone jako svoje hlavní zařízení už mnoho let, se rozhodlo k jailbreaku, protože chtějí vidět, co vše jejich jablečný telefon může dokázat. Jedná se o jednoduchou záležitost, která zabere pár minut. Dále mnoho uživatelů láká možnost vyzkoušet „zakázané aplikace“ a známý program Cydia.



My vám přinášíme pět důvodů, proč byste neměli rozhodně jailbreakovat svůj telefon.

  1. Jailbreak na iOS 9.3.3 je stále nestabilní. Stále stejná písnička, kterou už známe z každé nové verze jailkbreaku. Pár nových verzí je chybných. Pokud jste tedy rozhodnutí pro jailbreak rozhodně je lepší počkat pár dní nebo týdnů na stabilnější verzi.
  2. Nástroj pro jailbreak je lokalizován v Čínštině. Nástroj, který slouží pro jailbreak od skupinky Pangu je lokalizován v jazyce, kterému hodně lidí neholduje. Pokud se při jailbreakování vyskytnou nějaké chyby, bylo by rozhodně dobré vědět, co jsou zač.
  3. Nástroj požaduje vaše Apple ID a heslo. Hrozí velké bezpečnostní riziko, když vkládáte heslo do aplikace třetích stran, nikdy nevíte kdo toho může využít.
  4. Aplikace existuje jen pro Windows. Pokud jste uživatel a majitel Macu tak máte smůlu. Musíte si buď sehnat počítač se systémem Windows nebo nainstalovat Windows na virtuální stroj.
  5. Musíte se vzdát bety iOS 10. Tohle je nejsilnější důvod proč nejailbreakovat svůj telefon. Pangu jailbreak je totiž jen pro iOS 9.2 a iOS 9.3.3, takže zatím není možné jailbreakovat iOS 10.

Z bezpečnostního hlediska je rozhodně lepší se jailbreaku vyhnout. Pokud chcete svůj iPhone používat na práci jako stabilní telefon doporučujeme svůj telefon nejailbreakujte.

Zdroj: 9to5mac.com