apple_logo_mask__1440x1440_by_shraknerBohužel se každý nenarodí tak, jak by si představoval a to pro něj přináší jistá úskalí v budoucím životě. Málo kdo zaměstná člověka bez jedné ruky nebo někoho, kdo nevidí. To ovšem není případ 22-leté Jordyn, která se i přes své postižení stala součástí Applu.



Teprve 22-letá Jordyn Castor se narodila o několik dnů dříve než měla a její váha tak dosahovala pouze dvou liber. I když ji lékaři nedávali žádné šance na přežití, tehdy malé děťátko opravdu přežilo, ovšem za cenu toho, že svými oči nikdy nespatří svět.

Bývalá studentka na Michigan State University se ovšem nevzdala a nedávno si splnila svůj sen – zúčastnila se totiž veletrhu pracovních příležitostí v Minneapolis, přičemž nervózně čekala, že na setkání budou i zástupci Applu. Možná se budete divit, ale Jordyn stále dokola opakovala, jak byla ohromená ze svého prvního iPadu – a to bylo vstupenkou nevidomé ženy do světa Applu.

Inženýrka tak dostala možnost stáže v Applu a její hlavní náplní byla funkce VoiceOver. Po ukončení stáže začala pro Apple ale pracovat a to jako inženýr Apple’s accessibility design and quality.

iPhone 5 Launch

Zdroj: macrumors.com