tim_cook_iconMédia poslední dny neinformují o ničem jiném, ale pouze o policejní střelbě na dva černošské Američany a masakru v Dallasu. První případ se odehrál ve státě Minnesota, kdy policie 4-krát vystřelila na černého muže, zatímco sahal do kapsy pro doklady. Jeho snoubenka vše dokonce živě vysílala na Facebook.



Druhý případ se stal v Louisianě, kdy dvojice policistů k zemi srazila černocha, který tak nebyl schopný pohybu. Přesto ale policista zařval „Má zbraň!“ a několikrát vystřelil ze své služební pistole. Posledním případem je i zabití několika policejních důstojníků, z čehož byl obviněn opět muž černé pleti – ten byl nakonec propuštěn.

Tohoto tématu se chytil i Tim Cook, který ke svému vyjádření použil Twitter a to hned třikrát. Zatímco v prvním se pozastavoval nad spravedlností, která je tak úplně mimo dosah, ve druhém tweetu se zaměřil na mrtvé důstojníky v Dallasu. Třetí tweet obsahoval slavný citát Martina Luthera Kinga – „Musíme se naučit žít spolu jako bratři, nebo spolu zemřeme jako hlupáci.“