aplikace_dne_OSX_icoPokud jste příznivci sociální sítě Instagram, určitě jste si všimli, že je určena především pro mobilní zařízení a nabídka funkcí při zobrazení na počítači je velmi omezená. Abyste mohli nahrávat fotky a videa z Maců, je tu aplikace Deskgram.



Tato aplikace vám bude zobrazovat Instagram tak, jako iPhonu. Jen s tím rozdílem, že ho budete ovládat pomocí myši a klávesnice. Domovská stránka, oznámení, váš profil, vyhledávání i upload fotografií na desktopu nyní už bez jakýchkoliv omezení.

Nahrávání fotografií je navíc velmi hezky zpracováno. Kromě standardního procházení souborů ve složkách je možné libovolný soubor do aplikace myší přetáhnout a nabídka nahrání se otevře sama, bez zdlouhavého hledání fotky.

Fotografie můžete nahrávat jak širokoúhlé, tak pro Instagram klasické čtvercové. Video o délce až šedesát sekund jsou potom samozřejmostí. Věcí, která potěší je funkce úpravy fotografie. Ta je opět totožná s funkcí, kterou naleznete na Instagramu.

Abychom to tak shrnuli. Opravdu se jedná „jen“ o Instagram pro Mac. Žádné funkce navíc. Protože ale funkce nahrávání samotná webová stránka nenabízí, je to fajn prográmek, který potěší nejednoho současného uživatele Macu a milovníka Instagramu.

The app was not found in the store. :-(