imagesDalší klon Snapchatu? Vypadá to, že ano. Facebook začíná testovat a vypouštět do světa novou funkci své aplikace Messenger. Tato funkce dostala název „Messenger Day“ a jak už název napovídá bude se jednat o sdílení vašich zážitků na 24 hodin.



Uběhli dva měsíce od spuštění „Instagram Stories“ a tak se i Facebook připravuje napodobit aplikaci Snapchat. Zatím je tato funkce u nás nedostupná ale ve světě se nám pomalu začíná rozšiřovat. Podle našich informací byl provoz nejdříve zahájen v Polsku a už by měl být dostupný i v Austrálii.

Messenger Day umí postovat dočasně (na 24 hodin) Vaše zážitky Vašim přátelům. Určitě nechybí vtipné samolepky a vaše kreativní kresby. Messenger Day je umístěn na vrcholu domovské stránky, rozložení je vizuálně podobné jako u „Instagram Stories“ s vodorovnou řadou aktualizací.

Víme, že lidé chodí na Messenger sdílet každodenní zážitky se svými přáteli a rodinou. V Polsku běží malý test nového způsobu, jak sdílení provádět vizuální cestou,“ řekl mluvčí Messenger Mashable

Messenger Day zatím nepřinesl žádné velkolepé ohlasy. Jeden uživatel se vyjádřil že, prostředí je opravdu nudné ve srovnání s „Instagram Stories“. Většina kritiky se hlavně zaměřuje na fakt, že většina společností nebo platforem používá jednu a tu samou funkci ve svých aplikacích. Uživatelé přitom stejně nejvíce volí aplikaci Snapchat a ostatní ignorují. Obrovská popularita Snapchatu vyústila právě tak, že se ostatní sociální sítě snaží s 24 hodinovými příspěvky s podobnými vlastnostmi sami zalíbit.messenger-day-800x707

Zdroj: macrumors.com