app_store_iconZačátkem tohoto roku Apple publikoval otevřenou výzvu na casting pro svoji originální TV show Planet of the Apps. Tato TV show má sloužit aplikacím a jejich talentovaným vývojářům jako „urychlený odrazový můstek“.



100 vývojářů obdrží mentorování od vlivných podnikatelů jako jsou Gary Vaynerchuk, Gwyneth Paltrow nebo Jessica Alba.

app-store-about-800x369-1

Podrobnosti o show jsou stále nejisté. Předpoklad je, že se na obrazovkách objeví až v roce 2017. Základní informace vykresluje Shark Tank. Vývojáři budou pracovat na vlastních aplikacích a těm, kterým se podaří vypracovat se až do finále, dostanou kapitál od investorů až 10 milionů dolarů. A na konci pořadu se umístí v App Store.

Apple přijímal žádosti až do konce září. Proces přijetí prozradil vývojář, který si přeje zůstat v anonymitě. Řekl, že proces prochází čtyřmi fázemi.

  •  První kolo: Vývojář podá standardně návrh online aplikace na webové stránky Planet of the Apps. Návrh by měl obsahovat jednominutové video, základní informace o aplikaci a snímky obrazovky. Krátce na to dostane telefonát z castingu konaném v Los Angeles, který mu sdělí, že byl vybrán do dalšího kola. Dostane několik otázek o tom, jak si svoji aplikaci představuje a proč se chce pořadu účastnit
  • Druhé kolo: Vývojář byl instruován, aby o své aplikaci vytvořil video na 5-10 minut, které nesmí upravovat, protože ho budou upravovat profesionálně pracovníci pořadu a potom ho musí prezentovat přímo producentům pořadu. Jeho tým na výrobu videa dostal dva týdny. Dostal konkrétní seznam témat na co se ve videu zaměřit, včetně toho, jak má aplikace fungovat, co jí dělá jedinečnou a kolik je žádoucí finanční obnos. Kromě toho museli vývojáři poskytnout Applu oprávnění k úpravám.
  • Třetí kolo: Vývojář dostal jeden týden na podepsání smlouvy pokrývající všechny právní otázky, jako je přijímání kapitálu od investorů nebo od Applu. Balíček smluv se skládá například z App Idea informačního formuláře a také z dohody o účastníkovo zdravotním stavu. Tato smlouva byla doprovázená dotazníkem o aplikaci, včetně informace kolikrát byla stažena. Kromě toho byl vývojář požádán, aby informoval koordinátory o časové dostupnosti svého týmu na několik měsíců. Vývojáři odletí do Los Angeles na natáčení. Při každé návštěvě na devet dní natáčení.
  • Čtvrté kolo: Vývojář byl podroben kontrole. Řekl, že koordinátoři dali jasně najevo, že i v této fázi není možné zaručit že bude do pořadu zařazen. Nicméně i tak byl vývojář požádán aby on a jeho tým očekávali zprávu, zda jsou přijmutí do pořadu a kdykoliv připravení na odlet.

Hlavní a první natáčení Planet of the Apps začne v Los Angeles koncem tohoto roku a může pokračovat až do začátku roku 2017. Vývojář, který poskytl tyto informace věří, že první epizody by mohly být odvysílány kolem března nebo dubna příštího roku.

Zdroj: macrumors.com