Nové údaje z comScore ukazují, že 5% všech amerických domácností s připojením k Wi-Fi nyní používá Apple TV. Streamovací TV box od Applu je čtvrtý nejpopulárnější platformou po Roku, Amazon fireTV a Chromecastu od Googlu.



Společnost shromažďovala data od prosince loňského roku. Rostoucí trend ve využívání TV boxů jde stále nahoru, i přes to má TV využívá ke svému vlastnímu účelu 84% domácností v USA a to je skutečně hodně. Kdo jasně vede je Netflix, který vede trh se 40%, následuje YouTube se zhruba 27%, Amazon video se 17% a Hulu zůstává pod 10%.

Televize je sama o sobě ztracený význam a nový rozměr jí dává právě obsah se smartTV nebo set-top boxem. Streamovaný obsah do televizí se od roku 2013 zdvojnásobil, navíc s použitím tabletů je to ještě o dalších 26% více využívaný.

Na počítačích si internetový prohlížeč Safari udržel svůj podíl na 10% v celé druhé polovině minulého roku, zatímco podíl prohlížečů Internet Explorer a Firefox byl jejich podíl rozdělen. Kdo je však jasný vítězem v internetových prohlížečích na počítačích je Google Chrome s 51% podílem, přitom před šesti měsíci měl jště 48%. Apple musí zapracovat i na svém internetovém prohlížeši Safari, vždyť není pouze pro Mac, ale i Windows.

Zdroj: 9to5mac.com