Výměna baterie iPhone 5s v Apple servis iDirection – proč to nedělat doma! V níže uvedeném článku vám ukážeme průběh výměny baterie u iPhone 5s. Nejedná se o návod, naopak chceme demonstrovat, proč nechat opravu na specializovaném Apple servisu.



 

1. krok

Zákazník, který telefon přinesl do servisu si stěžuje na nízkou výdrž telefonu. Maximálně 4 hodiny. Výměna baterie vychází v našem servisu na 1090 Kč včetně DPH. Baterii jste schopni sehnat na internetu samozřejmě za nižší cenu. To co platíte v servisu není však cena nového dílu, ale dílenskou opravu a zkušenosti našich techniků.

 

 

2. Krok

Samotná oprava probíhá takto. Aby jste se dostali k vestavěné baterii, musíte demontovat celý horní panel LCD. Zde je první nástraha, pod LCD je připojen flex kabelem Home button k základní desce. Velké procento domácích kutilů tento flex přetrhne. Můžete se pak rozloučit s touch ID, to je totiž unikátní a součástí home button.

 

 

3. Krok

U prezentované fotky si můžete povšimnout červeného bodu vedle baterie. Jedná se o indikátor vlhkosti. Pokud takto zčervená, znamená to, že do telefonu vnikla voda nebo jiná tekutina. Výměna baterie v tomto případě nemusí potíže s malou výdrží řešit. Pokud je zasažena základní deska tekutinou a dojde ke zkratu, telefon může vykazovat nestandardní chování. V případě, že telefon není výměnou baterie opraven, cenu opravy neplatíte. A navíc jsme vám schopni nabídnout řešení opravou základní desky telefonu.

 

4. Krok

Demontáž původní baterie je velmi náročná. Je nejen připojena flex kabelem, ale hlavně velmi kvalitně přilepena ke krytu telefonu iPhone 5s. Musíte být velmi opatrní, aby jste nepoškodili ostatní součástky v telefonu.

 

5. Krok

Baterie je nyní vyměněna a bude podrobena zátěžovému testu. Z důvodu vniknutí kapaliny do iPhone je však možný výskyt skrytých vad. Tyto vady jsme schopni z 90% opravit.

 

 

Jak jsme již avizovali na začátku článku, oprava se může zdát jednoduchá. Může vás však potkat velké množství nečekaných problémů. Nechte to raději na profesionálech…