Apple hledá programového ředitele, což naznačuje, že se společnost ponořuje hlouběji do původních plánů s Apple TV. Vedení Applu se už setkalo záčátkem tohoto roku s bývalým prezidentem HBO a programovým ředitelem Michaelem Lombardou.



Programový ředitel opustil HBO počátkem roku 2016, aby se stal producentem, protože se chtěl více aktivní účasnit tvůrčí role. Lombardo v současné době vyrábí show na HBO, ale vzhledem k setkání s vedením Applu je možné, že společnost zvažuje o jeho nasazení do role programového ředitele. Apple se aktivně snaží zaplnit pozice, které by mohly odpovědět na některé otázky televizních společností v Hollywoodu. Otázkou pouze zůstává, jak moc chce Apple soutěžit s Netfilxem, Amazonem a Hulu. Protože vlastní obsah, o kterém se u Applu spekuluje už dlouho není až tak snadným úkolem.

CEO společnosti Apple, Tim Cook v lednu uvedl, že Apple testuje i vlastní televizní program. V květnu zase v jednom z rozhovorů řekl „Učíme se a uvidíme, kam nás to zavede.“ Ostatně o spuštění vlastní streamovací služby Apple Music se před pár lety také pouze spekulovalo.

Zdroj: macrumors.com