Firma Apple otevře svou novou prodejnu Apple Store v historické budově přímo ve Washingtonu. Nový Apple Store by měl kromě toho, že bude splňovat normy prodejen nové generace, které vymyslela Angela Ahrendts spolu s Jony Ivem nabízet také prostor označovaný jako Today at Apple.



V tomto místě se konají koncerty, workshopy, přednášky a různá školení. Stejně tak se zde živě vysílají představení nových produktů a konference jako je WWDC.

Součástí nového konceptu poboček je co největší využití přírodního světla a rostlin. Všechny nové Apple Store prodejny jsou poháněny 100% z obnovitelných zdrojů energie. Carniege Library, jak se budova jmenuje bude změněna jen v interiéru a podle mluvčího Applu se nijak nezmění její vzhled a i vnitřní prostory budou změněny skutečně jen minimálně, aby došlo k zachování historického charakteru.

Apple také v současné době čeká na oficiální schválení ze strany vedení města. Zdá se však že jde již jen o formalitu. Nejsou žádné informace, kdy se nového Apple Store dočkáme, vzhledem k minimální nutnosti měnit budovu a její vnitřní prostory nebude vybudování samotného obchodu dlouho trvat a je velice možné, že letos před Vánoci si již zákazníci v tomto obchodě budou moct nakoupit pod stromeček.

Zdroj: washingtonpost.com