Podle zdrojů z BGR, s odvoláním na informace přímo od Applu je v plánu vyřadit iPad mini. Nic nenaznačuje časovou osu o tom, kdy by mohl být poslední iPad mini 4 aktualizován.



Doufejme tedy, že zůstane ještě nějakou dobu v prodeji. Apple vypustil původní iPad mini v roce 2012. O dva roky později, tedy v roce 2014 byl představen iPhone 6 Plus s větší 5,5″ úhlopříčkou. Už tehdy se spekulovalo o tom, že větší iPhone bude kanibalizovat právě na iPadu. Téměř před dvěma měsíci, Apple přestal prodávat iPad mini 4 ve 32 GB verzi. Podle informací byla snížena výroba i 128 GB verze iPadu mini 4.

O čem se však objevují informace je 10,5″ iPad Pro, který by měl být představen na WWDC 2017. Potom by série iPadu Pro měla velikosti 9,7″, 10,5″ a 12,9″. Hledání logiky v těchto velikostech je asi marné, pokud nepočítáme rozdíl mezi levnějším 9,7″ a dražším 12,9″ iPadem Pro.

Japonský blog Mac Otakara tvrdí, že Apple by vydal 7,9″ iPad Pro v březnu s inteligentním konektorem, čtyřmi reproduktory, mikrofonem, zadní 12 MPx kamerou, tónovaným bleskem a zlepšeným procesorem, ale už je květen a zatím se stále nic neděje.

Zdroj: macrumors.com