Apple tento týden oznámil investici do firmy Corning v hodnotě 200 milionů dolarů v rámci svého výrobního fondu Advanced. Zatímco se může zdát na okraj investice do sklářské společnosti jako bezvýznamná, tak při hlubším proniknutí na možnosti firmy už vidíme jasné možnosti pro budoucí využití Applu.



Podle CNBC se totiž nemusí jednat pouze o výrobu skla na displeje, ale druhá cesta je i od kovů a hliníku, který je teď hojně používán u iPhonu. Návrat ke kořenům tzn. iPhonu krytém pouze sklem jako nejdokonalejší design iPhone 4 (tak jako za Steva Jobse). Sklo má navíc skvělé vlastnosti pro technologii bezdrátového nabíjení.

Patrick Moorhead z Moor Insights zase poznamenává, že investice do Corningu je skvělý krok pro výrobu speciálního skla na sluchátka s mikrofonem, společně se sklem, které dobře zvětší o 180° pohled na brýle pro rozšířenou realitu. Tímto směrem se chce Apple v budoucnu hodně vydat, přiznejme si, že vylepšené brýle jako Google Glass od Applu by byl úžasný produkt možná i s větším potenciálem, než samotné Apple Watch dnes.

Zdroj: 9to5mac.com