Apple včera oznámil finanční výsledky, veškeré prodeje šly opět nahoru, až na iPad, který má tendenci klesat posledních pár let. Proč tomu tak je? Jednak není náhoda, že neustále stoupá poptávka po iPhonu 6s Plus a iPhonu 7 Plus, který má už větší úhlopříčku displeje a jak se předpokládalo před pár lety, tak bude kanibalizovat právě na iPadu.



Navíc, pokud se podíváme na posledních několik let, tak trh s iPady nepřinesl nic nového, kromě neustálého navyšování výkonu procesoru, pamětí RAM, nebo úložiště. Ano, bylo pár věcí, jako Apple Pencil fungující pouze na iPadu Pro, nebo softwarová úprava v iOS na rozdělení obrazovky.

Navíc iPad nejde použít jako plnohodnotná náhrada za Mac nebo počítač se systémem Windows. Uživatel by se nejprve musel naučit používat zcela odlišně zajeté postupy viz. psaní článků v našem magazínu, kde článek na iPadu s klávesnicí trvá jednou tak déle a to právě, kvůli rychlosti vkládání obrázků atd.

Přineslo to však i nové možnosti pro umělce, designéry, návrháře, tatéry, ale to je malé procento uživatelů, aby to dokázalo udržet prodeje.