Tvůrce Snapchatu tzn. Snap Inc. se hodně zajímá o některé nápady týkající se hardwaru. To se projevilo už v minulém roce s vydáním brýlí a na rozdíl od jiných nositelných zařízení jsou ideální na večírky. Teď má Snap Inc. další zářez ve svém akvizičním pásku. Jedná se o tvůrce dronů jménem Ctrl Me Robotics.



Společnost v LA, Californii byla na pokraji uzavření – namísto toho dostala injekci v podobě 1 milionu dolarů od Snap Inc. Zakladatel Simon Saito Nielsen a jeho tým jsou tedy najatí pod Snapchat firmou a pravděpodobně jim bude brzy patřit i veškerý majetek, stejně jako pracovníci.

Proč by Snapchat něco takového dělal? Před pořízením byla firma Ctrl Me Robotics zaneprázdněná podporou třetích stran pro přídavná zařízení v podobě kamery. Snapchat udělal velký zářez v sociálních sítích, i když v posledních měsících silně ztrácí. Drony by mohla být další zajímavá oblast pro růst budoucího Snapchatu.

Doufejme, že tyto bezpilotní letouny nebudou po zobrazení mizet do 10ti sekund jako tomu je u Snapchatu. V takovém případě by to určitě velmi zajímalo armádu USA. Podrobností o dohodě je velmi málo, ale jedno je jasné akvizice Snapu bude létat.

Zdroj: phonearena.com