V březnu letošního roku, americká vláda přijala nový politický zákon pro cestující ve formě zákazu vstupu na palubu s elektronikou jako je notebook, tablet, nebo větší, než je smartphone. Zákaz platí pro osm zemí Středního východu. Podle CBS News, nyní The Department of Homeland Security zvažuje rozšíření zákazu pro všechny lety z Evropy do USA.



Při pohledu na bezpečnostní výhody chce americká vláda tento zákaz neustále rozšiřovat a proto jsou jednání s americkými leteckými společnostmi v plném proudu. Tento zákaz se však týká všech leteckých společností mířících do USA a nejen amerických. Zákaz větších zařízení, než je chytrý telefon na palubu letadla je jeden z prvních zákonů od Donalda Trumpa. Vláda pouze nechtěla rozšířit tento zákaz na jeden zátah a proto je praktičtější toto nařízení postupně zpřísňovat pod záštitou ověření praktičnosti.

Důvodem není možnost funkcí systému, protože v takovém případě chytrý telefon zvládne to stejné co tablet nebo notebook. Jde tedy hlavně o možnost výměny např. baterie za trhavinu.

Zdroj: iphonehacks.com