Knihovna Fotek na iCloud slibuje, že se vám zde uloží každá fotka, kterou pořídíte, a zároveň zde budete mít přístup ke všem fotkám i z jiných vašich zařízení. Problém nastane, když se fotky na iCloud nenahrají nebo naopak nemůžete danou fotku stáhnout do svého zařízení v plné kvalitě.



 

Fotky se nenahrávají na iCloud nebo nestahují z iCloudu

Pokud se vám stalo, že jste vyfotili fotku iPhonem a poté se vám nezobrazila na Macu či iPadu, tak za to s největší pravděpodobností může málo místa na jednom z vašech zařízení.

Jděte do Nastavení a klikněte na Fotky a fotoaparát, zde si můžete všimnout chybové hlášky, která vás informuje o nedostatečném místu na disku. Problém může nastat, i když reálně máte ještě dostatek místa na disku, klidně i 800 MB.

Jak to napravit?

Řešením je uvolnění místa na iPhonu či iPadu, to můžete provést několika způsoby. Stačí třeba vymazat fotky ve složce Nedávno smazané nebo smazat data aplikací jako je Instagram či Twitter. Nejlepším řešení je smazání aplikací, které nepoužíváte. Mezi které na iPhonu mohou patřit GarageBand, iMovie či některé aplikace z balíku iWork. Ke správnému fungování je zapotřebí mít na zařízení minimálně 500 MB volného místa na disku. Poté už by vše mělo fungovat, jak má.

Zdroj: idownloadblog.com