iOS 11 přidává spoustu nových funkcí. Nejvíce viditelné je asi Ovládací centrum, nový App Store a multitasking na iPadu. Zároveň však Apple některé funkce i odstranil.



Zde je 10 funkcí, které už v iOS 11 nenajdet.

Funkce číslo 1: Žádná nativní Twitter a Facebook integrace

iOS 11 odebral nativní funkci pro sdílení. Již se nelze přihlásit pomocí Twitteru a Facebooku přímo z iOS 11. To znamená i to, že vývojáři třetích stran (jako Tweetbot) nebudou moci připojit své sociální účty do výchozích možností systému. Jedinou možností je využít oficiální aplikace.

Funkce číslo 2: Odstranění podpory 32-bitových aplikací

iOS 11 doslova zabíjí 32-bitové aplikace, těm totiž končí podpora u tohoto systému. Zároveň už nebudou tyto aplikace schváleny ani do App Storu přes schvalovací středisko. U systému iOS 10 a iOS 11 můžete snadno zjistit kompatibilitu Nastavení > Obecné > App Kompatibilita.

Funkce číslo 3: iCloud Drive nahrazuje aplikace Soubory

V iOS 11 byl odstraněn iCloud Drive a místo něj byl nahrazen aplikací Soubory. Což je vlastně finder i pro aplikace třetích stran jako je třeba Dropbox.

Funkce číslo 4: Žádný velký přehrávač v Ovládacím centru aneb vše v jednom

Ovládací centrum je naprosto předělané a přehrávač už má nyní pouze malé okénko. Vše je v jednom celku, ale výměnou za možnost nastavení vlastních voleb v Ovládacím centru.

Funkce číslo 5: Žádná gesta v Ovládacím centru na iPadu

Ovládací centrum na iPadu je aktuálně mimo hru, vše je totiž v tzv. Docku v dolní části displeje. Pokud budete chtít Ovládací centrum, tak jedině přes zamknutou obrazovku.

Funkce číslo 6: Smazání podoken ve widgetu

iPady mají nyní pouze jeden sloupec se zobrazením aktualit, a to jak na výšku i šířku.

Funkce číslo 7: Žádná aktualizace App Storu

iOS 11 už nemá v přepracovaném App Storu aktualizaci stránky u jednotlivých aplikací. Dříve šlo vyvolat refresh ručně přejetím prstu směrem dolů na kartě.

Funkce číslo 8: Žádné 3D Touch mezi aplikacemi

Zmizela možnost vynucení ukončení aplikace v přepínání mezi aplikacemi pomocí 3D Touch funkce, kdy bylo možné na okraji obrazovky vyvolat další funkce. To by mohlo mít něco do činění s možností přesouvání souborů.

Funkce číslo 9: Odstranění snadného vypínání aplikací na iPadu

Na iPadu byl odstraněna jednoduchá možnost vypínání aplikací pomocí tahu přejetí prstem směrem nahoru. Nyní se musí počkat na aplikaci, kde bude vyvolaná ikona X a následně na ní kliknout pro uzavření aplikace. iPhone má tuto funkci i nadále.

Funkce číslo 10: Žádné vyhledávní v Nákupech v App Storu

App Store nemá žádný způsob, jak rychle vyhledávat v rámci karty Nákupy. Doufejme, že tuto funkci Apple opět přidá do iOS 11.

Zdroj: iphonehacks.com