Apple vydal už 2. beta verzi systému iOS 11, která je určená pro vývojáře. Jednou z výraznějších novinek je i zobrazení vnitřních map letišť a obchodních center. První letiště je ve Philadelphii mezinárodní letiště a Mineta mezinárodní letiště San Jose. Dále nákupní centra Westfield Valley Fair v San Jose v Kalifornii a Westfield San Francisco Center v San Francisku v Kalifornii.



Vnitřní mapy poskytují detailní plány podlaží hlavních letišť a nákupních center po celém světě, což umožňuje iOS 11 uživatelům plánovat trasy.

Na letištích např. mohou uživatelé v Apple Mapách využít náhled pro lepší orientaci na terminály, bary, restaurace, bezpečnostní kontroly jednotlivých společností k odbavení, kolotoč pro zavazadla, informační kiosek, toalety, sprchy, obchody, garáže a dokonce eskalátory, výtahy nebo schodiště.

Podobně je tomu u obchodních center, kde zase mohou uživatelé vyhledávat konkrétní značky obchodů, nebo seřadit obchody podle kategorií, obuv, oblečení, doplňky, potraviny, restaurace a bary.

Další města plánovaná pro spuštění mapování objektů v tomto stylu čeká města Amsterdam, Berlín, Boston, Chicago, Londýn, Los Angeles, Miami, New York, Philadelphia, San Francisco, Tokio, Toronto, a Washington DC.

Zdroj: macrumors.com