V App Storu jede starý dobrý nešvar okrádání lidí už delší dobu a Apple s tím nic neudělá, protože to neporušuje žádné z jejich pravidel. Jak je to možné? Uživatelé totiž souhlasí s využitím trial verze 100$ týdně.



Aplikace Mobile protection :Clean & Security VPN je ke stažení zdarma, přesto jí nalezneme mezi nejvýdělečnějšíma aplikacemi a je tak umístěná před Dropboxem, Evenrnotem a dalšími. Samozřejmostí jsou desítky falešných recenzí vč. pár poznatků, jak např. aplikace našla virus atd.

Aplikace se tváří jako promazávač duplicitních kontaktů (i když aplikaci nedovolíte přístup ke kontaktům), kouzelná aplikace zvládne promazat kontakty i přes toto NEpovolení. Při skenování iPhonu, zda neobsahuje náhodou virus, či malware, totiž musíte souhlasit s placením 99,9$ týdně a k souhlasu stačí potvrdit přes Touch ID, které se automaticky obnovuje.

Navíc aplikace je k nerozeznání od konkurence a není možné tuto aplikaci infiltrovat. Pokud bude aplikace smazaná z App Storu ze strany Applu, tak vás budeme samozřejmě informovat, ale samotná aplikaci žádný malware neobsahuje a ani neporušuje jiné pravidlo, pouze využívá hlouposti lidí, kteří bez přemýšlení se vším souhlasí. Uvidíme, zda se bude jednat o nemorální praktiky a zneužití reklamy s čím přišel Apple na WWDC 2017.

Zdroj: macrumors.com