Apple otevírá nové datové centrum v Číně, ve spolupráci s místní čínskou správou dat firem. Datové centrum v Číně může uchovávat data o uživatelích pouze v Číně a nikom jiném. Apple se tak zavazuje, že bude cloudové řešení datového centra používat v souladu s předpisy a zákony.



Apple v Číně spolupracuje s místní firmou Kuej-Cloud Big dat Industry Co Ltd. To je pro formu těchto projektů většinou obvyklé, protože to vychází finančně mnohem výhodněji, než stavět nové datové centrum od základního kamene.

Apple investuje 1 miliardu dolarů v provincii Guizhou pro zlepšení kvality služeb v zemi. Stejně jako všechny datová centra Applu bude i v Číně napájeno vše ze 100% obnovitelné energie.

Obecně platí, že si podniky často stěžují na nové čínské legislativy kolem uživatelských dat. Mnozí podnikatelé se domnívají, že skutečná motivace k zákonům je znevýhodnit zahraniční společnosti ve srovnání s místní firmou, protože se na zahraniční investory vztahuje mnoho předpisů. Čína si to však obhajuje zákony ve prospěch boje proti terorismu.

Zdroj: 9to5mac.com