V novém rozhovoru pro The Wall Street Journal se Jony Ive, designér Applu, rozpovídal na téma nového Apple Parku. I když známe pouze útržky, protože kompletní rozhovor bude až v tištěné podobě, přesto jsme se dozvěděli několik novinek, o kterých se předtím pouze spekulovalo.



Stále není jasné, kdy Apple hodlá svůj nový park plně využívat, ovšem ani to Jony Ive neřekl. Zmínil se ovšem, že on sám se tam společně s designovým týmem bude stěhovat na podzim a bude jeden z posledních. Můžete tedy předpokládat, že Apple chce vše stihnout ještě tento rok a plně ho začít využívat.

Podle designére půjde i takové malé město – parkoviště bude od hlavního „kruhu“ vzdálené několik kilometrů a zaměstnanci tak budou muset uvnitř jezdit s golfovými vozíky nebo na kolech.

Apple Campus není nijak vysoký, má pouze 4 patra. Přesně na to Jony Ive naléhal, protože se chtěl zbavit zbytečných výtahů a chtěl zde mít pouze schodiště. Na protest ostatních ho tedy umístili na posledního patra, ať si své schodiště užije.

Zajímavé je i to, jak se vlastně celý kampus projektoval. Byla to práce několika architektů, přičemž každí měl svůj vlastní malý úsek. Trvalo strašnou dobu, než se vše otestovalo, aby se ve výsledku neobjevil problém. Jony Ive říká, že společnost řešila dokonce problém s centrální oblastí, která byla opravdu hlučná. Vyřešil to speciálními stěnami.

Zdroj: 9to5mac.com