Už včera jsme vás informovali o tom, že má Apple nedostatek baterií pro některé ze svých MacBooků a rozhodl se tak pozastavit servis. Vše je ovšem trochu jinak a po zveřejnění článku se začaly diskuzní weby plnit zkušenostmi právě na toto téma, kdy spousta zákazníků nemusela čekat, ale Apple jim dal zbrusu nový model, tedy i výkonnější.



Jeden z uživatelů Reddit sdílel svůj příběh, kdy mu jeho MacBook Pro z roku 2012 byl vyměněn za 15″ MacBook Pro s Touch Barem a to během několika dní. Jediná překážka byla pouze čekací lhůta, která trvala 10 dní, ovšem po celou dobu mohl i nadále používat svůj starý MacBook. Uživatel uvádí, že musel sice zaplatit 199 dolarů, což je cena nové baterie, ovšem kdyby měl pojištění Apple Care+, společnost mu MacBook vymění zdarma.

Spoustu dalších uživatelů mají přitom stejnou zkušenost, kdy jim byl jejich MacBook nahrazen za podstatně novější, nejčastěji za zařízení z roku 2015. Najdou se ovšem i tací, kde Apple nevyhověl, těch je ovšem málo.

Apple ovšem nedá nový MacBook každému, je opravdu potřeba splňovat kritéria, kterých MacBooků se to týká. Jde tedy pouze o 15″ MacBooky Pro Mid 2012 a Early 2013. Zároveň musí být baterie poškozená.

Zdroj: macrumors.com