Zakladatel firmy Jawbone a CEO Hosain Rahman řekl, že opouští trh chytrých náramků, namísto toho zahajuje novou etapu s názvem Jawbone Health Hub, která se zaměří na klinicky lékařský software a hardware. Rahman údajně získal peníze za ocenění ve vývoji tímto směrem.



Firma údajně přestala vyrábět své fitness monitorovací náramky v září 2016. Jawbone doprodává zbývající zásoby za sníženou cenu, i tím získá nemalé peníze pro další cestu této firmy.

V redakci jsme měli Jawbone UP24, byl naprosto skvěle udělaný, ale bohužel se potvrdilo, to co jsme o těchto náramcích slýchali a tím bylo, že jednoho krásného dne přestal náramek zcela komunikovat a byl naprosto bez reakce. Reklamace byla ihned uznaná s možností buď navrácení peněz a nebo výměny za nový kus. Společnost iSTYLE – Apple Premium Reseller, tehdy do pár dnů poslala peníze za pořizovací částku na náš účet.

Jawbone byl kdysi jednou z nejslibnějších firem na trhu s chytrými náramky. V loňském roce ukončil svůj vývoj i Pebble, který byl znám svým designem a jednoduchostí. Naopak stále se můžeme setkat se značkou jako je Fitbit nebo Garmin.

Velké vrásky všem těmto konkurentům dělají Apple Watch, kde cena 1. generace klesla na téměř cenu chytrých náramků. Samozřejmě velký vliv na tuto oblast májí i chytré hodinky a náramky od Samsungu, ale to už není určeno pro platformu našeho magazínu AppleNovinky.cz.

Zdroj: 9to5mac.com