Určitě všichni z vás nenávidí upatlaný a špinavý display nebo rovnou celý telefon. Máme pro vás pár tipů, jak nejlépe vyčistit špínu nebo mastnotu z vašeho chytrého telefonu.



Základní pomůckou pro čištění skleněných povrchů, na kterých nechceme ani ty nejmenší škrábance, jsou hadříky z mikrovlákna. Možná je znáte od brýlí, ke kterým se nejčastěji přidávají, abyste si je mohli bezpečně vyčistit (používají se i na čištění objektivů fotoaparátů). Stejný hadřík vám poslouží i na čištění dotykových displejů a displejů obecně. Je šetrný i k povrchům náchylným na poškrábání, skvěle čistí mastnotu i jinou běžnou špínu.

Display telefonu (který není vodotěsný) by neměl přijít do styku s tekutinami. Platí to pro déšť i čisticí prostředky, kterými byste ho chtěli vyčistit. Maximem může být vhodný čisticí prostředek nanesený nejprve na hadřík, kterým poté displej vyčistíte – ani z něj ale nesmí přípravek odkapávat, hadřík by měl být spíše jenom trochu vlhký, načež samozřejmě musíte displej ještě vysušit jiným hadříkem, nebo suchou částí. Doporučit můžeme univerzální čisticí prostředky na monitory, které by vašemu dotykáči ublížit neměly. Výhodou jejich použití může být dočasná ochrana proti ulpívání nové mastnoty a jednodušší čištění.

Krycí skla displejů jsou málokdy opravdu odolná proti ulpívání mastnoty. Fólie jsou na tom už mnohem lépe – jsou měkčí, z vhodnějšího materiálu a díky nižším nárokům na výdrž mají výrobci mnohem volnější pole působnosti v jejich přizpůsobování. Pokud vám tedy fólie na displeji nijak nevadí, vaším jediným problémem bude asi vybrat takovou, která bude splňovat všechny vaše požadavky. Matná, lesklá, proti otiskům prstů, zvyšující odolnost… Každopádně máte rozhodně z čeho brát a málokterá fólie bude stejně náchylná na otisky jako drtivá většina sklíček na displejích mobilních telefonů a tabletů.

Zdroj: idropnews.com