Občas nás všechny popadají pomíjivé pokusy o lepší péči o naše tělo. Fitness a obecně zdravý životní styl je v poslední době velmi populární téma. I Apple mu věnuje pozornost a má svou aplikaci Zdraví, kde můžete sledovat data o sobě. My se vám pokusíme pomoci s výběrem vhodných Fitness aplikací (FitApp), které vám ke zdravějšímu životnímu stylu pomohou. Ať už běhání, jízdu na kole nebo jen chůzi si většina uživatelů zaznamenává. Kdo netrackuje, jako by nesportoval. Na App Store se nachází mnoho aplikací – ať už placených nebo neplacených. My se proto podíváme na zoubek těm nejznámějším, které se nacházejí na předních příčkách žebříčků App Store a pokusíme se vám zodpovědět otázku, který tracker je pro vás ten nejvhodnější.



 

Endomondo

Aplikace, která je velmi často doporučována. Oblíbená u spousty aktivních lidí a velmi dobře hodnocená. Navíc je její stažení zdarma. Má tedy Endomondo nějaké klady? Má – na každém kroku se ale setkáte s otravnou nabídkou placeného Premium členství.

Když jsem přemýšlel, jak aplikaci Endomondo popsat jedním slovem, napadlo mě „střídmá“. Tak nějak jde přímo na věc a nenabízí nic „extra“. Nevynikne designem, nenabídne segmenty jako Strava, ale vaši aktivitu změří.

Líbilo se mi, že jsem nemusel nic nastavovat. Po zaregistrování jsem do nastavení opravdu nezabrousil. Vše bylo tak, jak bych to čekal. Jednoduchá plocha s velikými čísly, které ukazují, jak si ve cvičení vedete. Cvičení je – podobně jako u Runtasticu – na výběr mraky. Z uznávaných sportů zde chybí snad už jen šachy.

Co mi v průběhu aktivity udělalo radost byl rychlý přístup na mapu pomocí přetažení po displeji doprava. Když bych se pohyboval v neznámém terénu, rozhodně bych ocenil funkci, že nemusím přepínat do druhé aplikace.

Jako téměř všechny aplikace se snaží i Endomondo držet sportovce při sobě a proto vám nabídne možnost vyzývat přátele, sledovat jejich aktivitu nebo najít někoho ve vaše okolí.

Teď ale k záporům. Ten jsem shledal snad jen jeden hlavní, ale dá se ho zbavit, pokud si připlatíte. Pak vám bude aplikace fungovat krásně. Ano – mám na mysli Premium členství. To na vás vyskakuje opravdu všude. Chcete se podívat na statistiky? Musíte si zaplatit. Naplánujete si tréninkový plán a na konci se dozvíte, že pro jeho zobrazení je třeba mít zaplacené Premium členství. Chcete se zbavit reklam? Zase to chce peníze…

Až na všudypřítomné reklamy je aplikace pěkná a pokud jste ochotni platit Premium členství, bude vám sloužit parádně.

The app was not found in the store. :-(