Zdlouhavé zadávání kódu z iTunes dárkové kartičky do aplikace, je nahrazeno rychlejší formou a to skenerem přímo v aplikaci. Společnost Equinux se snažila zjistit, jak tento „Apple promo code engine“ funguje. Co zjistili, je docela zajímavé. Funguje na rozpoznávání dvou věcí, kterými jsou: tajný Apple font písma a velikost rámečku, v kterém je tento font vložen.



Equinux zkusil jen samotný box s jinými fonty, jako třeba Courier, nebo Monaco a také se snažil zjistit, jaké unikátní charakteristiky tento font má, ale vše neúspěšně.

Jsou tu dva fonty schované v CoreRecognition.framework „Scancardium“ k rozpoznání a vkládání kódu. „Spendcardium“ k zakrytí detailů o použité kreditní kartě. Tyto fonty lze najít zde: /System/Library/PrivateFrameworks/CoreRecognition.framework/Resources/Fonts/.

Fonty se dají do Macu jednoduše nainstalovat. Stačí jen dvakrát kliknout. Fonty se dají používat v jiných aplikacích. Je tu jedna chyba, které si vývojáři nevšimly. Díky těmto fontům si můžete vytvořit vlastní a funkční dárkovou kartičku.

Equinux si pohrál s detaily rámečků a připravil pro nás „taháček“ v podobě Photoshop templates na vytvoření vlastní a funkční kartičky.

Zdroj: macrumors.com