Už delší dobu se objevují úniky o technických specifikacích, která by mohly být použity pro významný iPhone 8. Podle poznatků, bychom se letos měli dočkat klasicky aktualizovaných iPhonů 7 s koncovkou „S“ a iPhonu 7s Plus. Kde se tradičně očekává lepší fotoaparát, procesor, nebo paměť RAM.



Mnoho informací však známe i o iPhonu 8, který by měl být vyloženě prémiový telefon s OLED displejem a zabudovaným Touch ID přímo v něm. Cena podle John Gruber z Daring Fireball by se mohla dostat až na 1.500$, tzn. něco málo přes 34.000,- Kč. Tato cenovka by byla u nejvyšší kapacitní řady.

Proč si koupit iPhone 7s nebo 7s Plus, místo iPhonu 8? Mohla by rozhodnout pouze cena, ale skutečně by se vyplatilo ušetřit pár tisíc?

Kdo by utrácel 31.390,- Kč (aktuální cena iPhonu 7 Plus ve 256GB variantě Jet Black), když by neměl za takovou cenu vlajkovou loď Applu? V takovém případě si zákazník už raději připlatí na iPhone 8 s cenovkou přesahující 34.000,- Kč.

Apple by si tím dokonce mohl přivodit komplikace s vydáním iPhonu 8, který by doslova kanibalizoval na iPhonu 7s a iPhonu 7s Plus.

Jak vše dopadne se dozvíme v září, kdy má být představená nová generace telefonu iPhone.