Ming-Chi Kuo z KGI hovoří o nasazení čtečky otisků prstů Touch ID do vrstvy displeje, kterou představil Qualcomm minulý týden. K nasazení této technologie do iPhonu 8 (září 2017) je podle analytika příliš brzy, protože k dispozici na testování pro výrobce bude tato technologie teprve od tohoto měsíce tzn. července 2017.



Qualcomm neuvedl, že snímání otisku prstu pomocí ultrazvukové technologie není příliš rychlé. Proto i Ming-Chi Kuo očekává nasazení až od další vylepšené verze.

Zároveň se otevřeně hovoří o nasazení OLED displeje do iPhonu 8 a mnohem chytřejším marketingovým krokem by bylo postupné nasazení těchto technologií, než představit OLED displej a zároveň Touch ID v displeji.

Velikost displeje má být u iPhonu 8 kolem 5,8″. Aktuálně má iPhone 7 4,7″ a iPhone 7 Plus 5,5″ displej. Slavné přitom není ani dodání OLED displejů, které má být pro iPhone 8 omezené až do začátku roku 2018. Všechny tři nové telefony (iPhone 7s, iPhone 7s Plus a iPhone 8) mají mít 3GB RAM a kapacitu 64 a 256 GB.

Zdroj: 9to5mac.com