Jediný způsob, jak co nejlépe ochránit váš display před spadnutím na zem nebo jakoukoliv nehodou. Dnes vám vysvětlíme, jak co nejlépe nalepit tvrzené sklo. Po našem návodu se můžete vyhnout například problému se vzduchovými bublinkami.



Krok 1 – Příprava

Příprava všech potřebných prostředků pro lepení fólie je celkem důležitá. Nachystejte si tedy zařízení, na které budete fólii lepit, samotou fólii, hadříky, stěrky a vše, co budete k lepení fólie potřebovat, abyste měli vše ihned po ruce. Samotné zařízení položte na nějaký povrch, kde se Vám nebude smekat a jinak pohybovat.

Krok 2 – Vyrovnání a uchycení fólie

Připravte si dva kousky nastříhané izolepy, které nalepte na vrchní část ochranné fólie. Jeden kus pak nalepte do horní části, druhý do té spodní. Nyní uchopte fólii, přiložte ji na displej a vyrovnejte ji tak, aby všude seděla a výřezy v ní byly přesně umístěné a kopírovaly tvar zařízení. Jakmile budete mít vycentrováno, přilepte dva kusy izolepy přímo k zařízení. Tím si tak zajistíte, že budete mít nalepenou fólii přesně a bez přesahů.

Krok 3 – Čištění displeje

Odklopte přichycenou fólii, rozbalte vlhčený hadřík, který byl přiložen v balení a displej důkladně otřete. Tím ho zbavíte šmouh a jiných nečistot. Poté jej ještě otřete šedým hadříkem, který odstraní zbytky prachu a vysuší displej zařízení.

Krok 4 – Odstranění zbytku prachu

Displej máte téměř připravený pro nalepení fólie. Uchopte ji a odstraňte spodní ochrannou vrstvu fólie. Nakloňte ji tak, jako byste ji už chtěli nalepovat. Vezměte si lepítka a odstraňte poslední zbytky prachových smítek, které se na displeji mohou objevit.

Krok 5 – Lepení fólie

Pokud usoudíte, že je displej na 100% připraven. Přiložte fólii na displej a nechte ji, ať se na něj přisaje. Díky tomu, že jste ji v předchozích krocích přilepili přímo k zařízení, bude fólie nalepená přesně a tudíž ji nebudete muset znovu odlepovat, abyste ji měli rovně. Nyní vezměte stěrku a z pod fólie vyhlaďte poslední bubliny, které mohly při položení vzniknout.

Zdroj: idropnews.com