Do nového kampusu v Apple Parku se přesunulo zatím pouze malé množství zaměstnanců, ovšem už jen samotný park měl neskutečně velký dopad na tamější okolí.  Od samotného oznámení stavby se rok rok výrazně zvyšovaly ceny nemovitostí a podle vyjádření realitní společnosti působící v oblasti, se cena dokázala zvýšit až dvojnásobně. To vše platí i pro podniky.



Ceny nemovitostí rostou až o 20% ročně, což od oznámení v roce 2011 udělalo opravdu velký boom. Takový dům s třemi pokoji, dvěma koupelnami a zahrádkou vyjde v současné době na neuvěřitelných 16 milionů korun, přičemž pět let zpět se prodával podobný za poloviční sumu. Podle realitního agenta dokonce zájemci nabízí i o 15% více, aby převýšili nejvyšší nabídku.

Toho samozřejmě využili i stavební společnosti, které na volných pozemcích začaly poměrně rychle vytvářet nová sousedství. Takové ulice ale spíše čekají na samotné zaměstnance Applu, kteří to tak budou mít kousek do práce. Jako bonus je součástí podobných domů i Mac a vysokorychlostní internet.

Zdroj: 9to5mac,com