Jestliže máte doma iPad, primárně ho k focení asi nevyužíváte. Ovšem i tato hračka od Applu má kvalitní čočku a dokáže tak pořizovat velmi pěkné fotografie. Na trhu potom ještě existují doplňky, díky kterým budou výsledné fotky vypadat lépe nebo vám prostě pomůžou při focením samotném.



Jednou z nich je i sada Olloclip 4-in1 pro iPad, díky které tak můžete pořizovat fotografie s větším záběrem nebo si třeba přiblížit kapku rosy a tu detailně vyfotit díky makro objektivu.

Kombinovaný objektiv olloclip 4-IN-1 je navržený pro použití s iPadem Air, iPadem mini s Retina displayem a iPadem mini. Dá se k zařízení snadno připnout a zase z něho odepnout a obsahuje čtyři objektivy – rybí oko, širokoúhlý objektiv a dva makroobjektivy (10x a 15x) – v jediném jednoduchém zařízení. Můžete tak kdykoli a kdekoli pořizovat fantastické kreativní fotky.

Objektiv rybí oko má zorné pole přibližně 180 stupňů, zatímco širokoúhlý objektiv je skvělý v případě, když potřebujete zhruba dvojnásobné zorné pole proti objektivu iPadu. Makroobjektivy mají přibližně 10násobné a 15násobné zvětšení a jde díky nim iPadem zaostřit na vzdálenost několika milimetrů od fotografovaného objektu.

Makroobjektivy jsou inteligentně skryté uvnitř Snadno se k nim dostanete odšroubováním širokoúhlého objektivu nebo objektivu rybí oko, které k nim jsou obvykle přichycené. V sáčku z mikrovlákna, které zároveň funguje jako čistič objektivů, můžete kombinovaný objektiv olloclip nosit bezpečně všude s sebou.

Kombinovaný objektiv olloclip 4-IN-1 pro iPad můžete zakoupit přímo na stránkách Applu. V nabídce je samozřejmě i sada pro iPhone 5/5s/SE, pro iPhone 6/6s/6 Plus/6s Plus a nejnovější iPhone 7/7 Plus.

Zdroj: apple.cz, macworld.com