Samsung vyvíjí inteligentní reproduktor, který bude ovládán hlasem. Ano, jedná se o přímou konkurenci pro Apple HomePod a Amazon Echo. Podle úniků se má reproduktor pracovat s hlasovou asistentkou Bixby.



The Wall Street Journal uvádí, že vývoj bude trvat více než jeden rok. Hlasovou asistentku konkurující Siri od Applu představil Samsung v březnu s telefony Galaxy S8 a S8+.

Rozrůstající se trh s inteligentními reproduktory začíná být v posledních letech velký boom. Amazon vydal svojí řadu reproduktorů Echo v roce 2014. Google Home byl představen v roce 2015. Microsoft ve stejnou dobu otevřel asistentku Cortanu pro použití v reproduktorech třetích stran. Minulý měsíc Apple představil svůj HomePod, který bude k dispozici na prodej koncem roku.

Amazon Echo má aktuálně více než 70 procent amerického trhu v připojených domácnostech s inteligentním reproduktorem. Google Home má kolem 24 procent. Podle průzkumu eMarketer má hlasové reproduktory dosáhnout v tomto roce 36 milionů, to je dvojnásobek loňských čísel.

Zdroj: macrumors.com