Veřejný průzkum, který proběhl v USA, má absolutně nepřekvapující výsledky. Smart wearables se již staly nedílnou součástí mnoha lidí po celém světě. Oznámení, hovory a aktivity nejsou samozřejmě jedinou vlastností, kterou tyto hodinky nabízí. Sledování srdečního tepu a pohybu jsou hned na druhém místě. Údaje NPD Research, shromážděné společností Statista, tvrdí, že 26% vlastníků používá chytré hodinky právě pro „každodenní hovory“.



Zatímco současné modely Apple Watch nemají schopnost samostatného volání, umožní vám provádět nebo přijímat hovory přes iPhone na hodinkách za předpokladu, že jsou v dosahu. Očekává se, že tato změna nebude nijak radikální ani u nadcházejícího modelu s LTE modulem, u kterého se uvádí, že bude obsahovat eSIM, nikoliv „šuplíček“ se slotem pro samotnou SIM kartu.

Tento integrovaný čip se vztahuje k novému standardu, který podporuje GSMA – sdružení, které zastupuje síťové operátory na celém světě. To by pochopitelně vyřešilo například i samotný problém s vodotěsností.

Zdroj: 9to5mac.com