Hodnota Bitcoinu neskutečně roste a nově překročila další rekord v podobě 3398,57$, tedy 75.200,- Kč. Přitom 25.5.2017 jsme vydali článek o překonání hodnoty 60.000,- Kč za jeden Bitcoin. Aktuální tržní hodnota všech bitcoinů v oběhu je podle BBC asi 55 miliard dolarů. Rovněž jsme psali o zavedení této kryptoměny v internetovém obchodě Alza.cz, kde můžete nakupovat za bitcoiny, zboží menší, než je hodnota jednoho bitcoinu.



Tento měsíc se rozdělil Bitcoin na nové odvětví a tím je Bitcoin cash. Měna přitom vznik v malé skupince lidí, kteří mají těžbu. Rozšíření této měny je i do různých eshopů vč. ČR jako je Alza.cz, nebo CZC.cz. Konkurenčí měna bitcoinc cash klesla o 62% na aktuální hodnotu 274 dolarů, tedy 6.000,- Kč.

Aktuálně začíná nová zlatá horečka od čínských těžařů s názvem Bitcoin, který před mnoha lety měl ještě hodnotu kolem 700,- Kč. Tehdy se nám zdál tento nákup jako naprostý nesmysl, dnes by se několikanásobně vyplatil.

Bitcoin se uchovává ve speciální virtuální peněžence, ale k této peněžence potřebuje výkonný počítač se speciálním softwarem, který přepočítává předem nastavené výpočty k výsledné hodnotě virtuálních mincí ve vaší peněžence.