NewYorská policie je nucena nahradit 36 000 zastaralých smartphonů, které byly poskytovány policistům za poslední dva roky, za nové. Údajně jsou již zastaralé a nemohou být nadále aktualizovány. Město koupilo smartphony Nokia založené na operačním systému od Microsoftu, v rámci iniciativy NYPD Mobility, ve výši 160 milionů dolarů. Tyto smartphony označil starosta Bill de Blasio za „obrovský krok do 21. století“.



Jen pár měsíců poté, co byl policejnímu oddělení předán poslední telefon, naplánovali inženýři náhradu za zbrusu nové iPhony. To vše mají v plánu stihnout do jednoho roku. Tento krok je výsledkem nedávného rozhodnutí společnosti Microsoft přestat podporovat operační systém. Ten samozřejmě zahrnuje i veškeré zakázkové aplikace.

Technologičtí experti již dlouho pochybovali o rozhodnutí NewYorské policie, zvolit telefony založené na Microsoftu oproti těm, které běží na softwaru Google Android nebo Apple iOS. Rozhodnutí NYPD pracovat s operačním systémem společnosti Microsoft nebylo moudré, jelikož podíl Windows Phonu na trhu je pouhých 2,3% a je ve srovnání s Androidem nepatrný. Ten zastává 65,2% z celkového trhu. U iOS je to 30,9 %.

Poslední informace tvrdí, že byl tento projekt odsouhlasen pouze jedinou osobou. Není divu, že se z vyšších pater policejního sboru ozývají pobouřené ohlasy. Údajně se ví, kdo za tímto zřejmě lehce nekalým nákupem stojí. Všechny vodítka poukazují na náměstkyni pro informační technologii. Ta se ale k dané věci nehodlá vyjadřovat z důvodu pobytu na dovolené. Vzhledem k tomu, že budou policisté přecházet z modelů Lumia 640 XL (5,7″) a Lumia 830 (5″), volba je při výběru jablečného produktu zcela jasná.

Zdroj: nypost.com