Podle analytika Marka Moskowitze je společnost Samsung připravena převzít velký podíl na trhu s chytrými telefony spuštěním své nové vlajkové lodi Samsung Galaxy Note 8. To by mělo významný vliv na uvedení nového iPhonu 8 na trh. Za tento prémiový model od Applu je totiž ochotno zaplatit přes 1000 dolarů pouze 18% majitelů Apple produktů.



Aktuální tvrzení napovídají, že i když Galaxy Note 8 není „revoluční“ zařízení, stále představuje návrat k tvrdé konkurenci na trhu s prémiovými smartphony. Společnost Barclays se domnívá, že reputace společnosti Samsung nebyla dlouhodobě poškozena díky problémům s modelem Galaxy Note 7. I přes veškeré nedostatky předchozího modelu zaznamenal Samsung v posledním čtvrtletí růst na trhu s prémiovými produkty.

To však nebude mít převratný vliv na hodnotu akcií Applu (AAPL), která má podle dosavadních předpovědí stále růst. Jedinou nejistotou Applu pak může být dlouhodobější výhled. To může být také důvodem „směšování“ smartphonů do středního segmentu, kde se konkurence společností, jako je třeba Huawei nebo OPPO, stále zintenzivňuje.

Zdroj: 9to5mac.com