Spisovatel a bývalý zaměstnance Applu, Chuq Von Rospach, uvedl ve svém blogu, že by zákazníci neměli být nuceni platit za drahý, dotykový panel za účelem koupě nejvýkonnějšího MacBooku Pro.



„Současná výroba MacBooku Pro nutí uživatele, aby zaplatili za nejvýkonnější Macbook Pro právě díky dotykovému panelu. Podle veřejného výzkumu se prý jedná o technologii bez budoucnosti. Apple nyní čelí dvěma rozhodnutím: buď přesvědčí zákazníky, že je tato technologie opravdu pokroková a bude mít uplatnění v budoucnosti nebo bude nucen nabídnout nejvýkonnější řadu Macbooků i bez Touch Baru.“

Jinými slovy se redakce pana Rospacha domnívá, že by měl Apple prodávat 15-palcovou konfiguraci MacBooku Pro bez dotykové lišty. Podle některých uživatelů Twitteru je výroba Macbooku Pro s Touch Barem pouze marketingový tah a ždímání peněz.

Rospach prohlásil, že mu po zakoupení nového iMacu s rozlišením 5K a přechodu z jeho loňského modelu MacBook Pro, Touch Bar vůbec nechyběl. Jedinou věcí pro něj byla absence Touch ID, ale údajně to nebylo nic zásadního:

„Ano, chybí mi Touch ID, jelikož je zadávání hesla příliš zdlouhavé. Ale i tak mi absence Touch Baru nijak zvlášť nevadí. Naštěstí mám Apple Watch, díky kterým mohu iMac odemknout jedním dotykem.“

Kromě starých modelů je model s nejmenší úhlopříčkou 13″ v současné době jediným MacBookem Pro se standardní řadou funkčních kláves. Cena tohoto modelu začíná na 1.299 dolarech.

Zdroj: macrumors.com