Jan Brezina vydal další ze svých vlogů. Tentokrát se podíval do centrály Applu v Cupertinu a píše: Do Cupertina jsem jel už mockrát. Přesněji řečeno jsem se v Applu na 1 Infinity Loop stavil kdykoli, kdy jsem měl cestu kolem. Je to takový můj rituál a dnes jsem se rozhodl vás vzít s sebou. Ve videu se dozvíte, proč mám vlastně Apple tak rád, podíváme se do Apple Storu a na závěr vám ukážu exkluzivní Apple tričko!



Apple Campus Cupertino

Původní Apple Campus je na adrese 1 Infinity Loop na kraji Cupertina. Je to komplex budov, ve kterém sídlí vedení společnosti a někteří další zaměstnanci a zároveň je zde jeden unikátní Apple Store. V této budově Steve Jobs dělal řadu zásadních rozhodnutí v novodobé historii Applu, vznikaly zde všechny aktuální produkty, je to takové srdce Applu a Mekka Apple fandů. Apple staví nové sídlo označované jako Apple Campus 2 nebo Mothership. Je nedaleko a ve videu můžete vidět jeho aktuální podobu, kterou jsem zachytil z dronu. Komplex je již skoro dokončen, ale stále ještě není otevřen pro veřejnost. V velkému oficiálnímu otevření by mělo prý dojít během 1-2 měsíců, ale Apple již několikrát toto datum odložil kvůli problémům se silnými dešti, dodavateli atd.

Proč mám tak rád Apple?

Důvodů, proč mám Apple rád, je celá řada. V zásadě je to dost podobné, jak u Starbucks, o kterém jsem psal zde. Je to značka, se kterou se umím ztotožnit, nabízí mi pocit jistoty, komfortu, jednoduchosti, bezpečnosti a líbivosti. Jsou to všechno emoce, které jsou pro mě důležitější než racionální argumenty typu Megahertz, Megabyte či ceny. Apple je drahý, ale mám pocit, že za své peníze dostávám adekvátní hodnotu v racionálním měřítku a jako bonus emoce, které mám rád. To je totiž mix, který vytváří love brand. A když ji milujete, tak není co řešit a občas jste ochotni dát i 40 USD za obyčejné tričko. :)