Jan Brezina vydal ve spolupráci s naším magazínem nové video pod projektem Alisczech. Pokud běháte a hledáte ideální běžecká sluchátka, tak byste asi měli zbystřit. Nechci předbíhat, ale podle všech zahraničních recenzí je druhá generaci Jabra Elite Sport něco jako Apple Air Pods pro běžce. 100% bezdrátové špunty, nabíjení v krabičce, ovládání přímo na sluchátkách, odolnost, měření tepu a velmi slušný zvuk. Už se těším na pořádné testování a běhání.



Dlouhé čekání
Poprvé jsem měl možnost si na tyto sluchátka sáhnout počátkem ledna v Las Vegas na CES 2017. Šlo o novinářské vzorky první generace. Produktový manažer sliboval malý zázrak, ale žádné reálné testování nepřicházelo v úvahu. Hned po návratu jsem se dohodl s evropskou centrálou, že mi sluchátka pošlou jakmile budou na evropském trhu. Dlouhé měsíce se nic nedělo a nakonec se ukázalo, že Jabra se rozhodla první generaci nahradit druhou s novým chipsetem a 2x delší výdrží dřív, než se sluchátka reálně dostala na náš trh. Takže následovalo další čekání a to skončilo právě dnes. Panáček v hnědém přinesl balíček z Kodaně a já můžu začít testovat.

Proč Jabra Elite Sport
Sluchátka slibují podobný komfort jako Air Pods. Tedy žádné dráty, nabíjení pouhým vložením do přepravní krabičky a pokročilé funkce handsfree. Navíc mají přímo na sobě ovládání hlasitosti, handsfree a trenéra. Ano, jde primárně o běžecká sluchátka, takže výrobce nabízí tříletou záruku s odolností proti vodě a potu, jsou vybavena číslem na měření tepu a dodávaná aplikace nabízí treningový program pro běžce. Na jedno nabití by měli zvládnout hrát a měřit tep 4,5 hodiny, spolu s baterkou v boxu můžete dostat celkem 13,5 hodiny provozu.