Společnost s nakousnutým jablkem se v poslední době velmi zajímá o rozšířenou realitu. Ukazuje to na svých konferencích a nyní i v App Store přibylo oddělení AR – Augmented Reality (s příchodem iOS11). V této záložce můžeme už nyní najít první aplikace podporující tyto funkce.



 

Aplikace Night Sky 4 je velmi ikonickou položkou AR, která je skvělým příkladem toho, jak může virtuální realita fungovat. Její funkčnost jsme mohli vidět na Apple Keynote. V App Store je sice dostupná, jako aplikace podporující AR. Své využití ale zatím paradoxně nemá. AR totiž podporují až iPhone 8 a 8 Plus. Na starších iPhonech si tento zážitek tedy nevychutáte.

I tak je možné vidět, jak bude fungovat na videu (9:25) z kanálu DetroitBORG. Zde v recenzi na iPhone 8 a 8+ aplikaci ukazuje. Pokude se rozhodnete ji vyzkoušet na starších zařízeních, bude fungovat funkce, která vám zobrazí objekty na obloze, kam namíříte telefon, nedokáže ale pracovat s překážkami, jak by to měly nové iPhony umět. Hvězdy tak třeba uvidíte i na budovách okolo vás. S tím by se ale měla aplikace vyrovnat a hvězdy ukazovat opravdu jen na obloze.

Aplikace Night Sky byla dostupná jako App of the Week ke stažení zdarma loni v říjnu. Více se o ní můžete dočíst v tomto článku.

zdroj: appstore.com