Přehled událostí v originálně nadesignované aplikaci Yellow Posters je inspirován černým výlepem a současně je to jeho jediná digitální alternativa. Kombinuje jednoduchost a přehlednost plakátových stěn se sofistikovanými digitálními prvky, jako přímé přidávání událostí do kalendáře.



„Plakáty dokážou odevzdat informace v okamžiku. Letmým pohledem zjistíte, co, kde a kdy se děje,“ říká Peter Skalník, autor a zakladatel Yellow Posters. „Skvěle nadesignovaný plakát představuje jeden z nejlepších způsobů, jak zaujmout a přilákat lidi na akci. Proto jsme se rozhodli přestěhovat plakátovací stěny do online prostředí a vytvořit digitální alternativu černého výlepu. Vybrali jsme nekonvenční horizontální posouvání připomínající procházení kolem reálných výlepných ploch ve městě,“ dodává Petr Skalník.

Yellow Posters inspiruje lidi a podporuje umělce

Tento černý výlep 21. století se zaměřuje na záchranu plakátů v éře digitálu, jako základního komunikačního formátu. Také má za cíl podporovat umělce, pomáhat jim prezentovat svou práci, ale také inspirovat lidi, aby aktivně usilovali o kulturní aktivity. Ať už se nacházíte kdekoli, nebo plánujete cestovat, aplikace vám nabízí přehled o akcích v každém větším městě.

„Věříme, že plakáty působí na úrovni nevědomí. A proto i v záplavě stovek plakátů si vás ten správný najde,“ dodal Petr Skalník.

Yellow Posters má mimo jiné ambici stát se jednou z vizuálně nejatraktivnějších mobilních aplikací. „Čím lepší grafičtí designéři, tím krásnější plakáty a výlepové plochy. Vybudovali jsme prostor, nyní je to na nich. Díky plakátům se budou moci návštěvníci webu či aplikace rychle zorientovat a nasát atmosféru města,“ dodal Petr Skalník.

Aplikace je k dispozici zdarma v App Storu.

The app was not found in the store. :-(