Inteligentní reproduktor HomePod od společnosti Apple se spojí díky generování speciálního tónu, který může být detekován právě vaším zařízením, iPhonem nebo iPadem.



Tato funkce „tidbit“ byla objevena během víkendu vývojářem Guilhermem Rambem. Ta byla skrytá v nejnovějším vydání nové bety pro iOS 11.

Apple se soustředil právě na snadné párování svých zařízení. Pro Apple Watch společnost Apple používá technologii, která uživatelům umožňuje rozpoznat hodinky pomocí fotoaparátu na svém iPhonu. V opačném případě mohou uživatelé ručně provést konfigurační proces. Je pravděpodobné, že s HomePodem to bude podobné, ​​takže si uživatelé mohou vybrat z několika způsobů párování zařízení.

Apple HomePod byl poprvé oznámen na WWDC v červnu. V prosinci je naplánováno, že bude bezdrátový reproduktor za 349 dolarů pracovat bez problémů s Apple Music. Ve srovnání s Amazon Echo a Home Google bude mít HomePod údajně vynikající zvuk díky 4″ basovému reproduktoru. Také se může pochlubit schopností „prostorového povědomí“, které umožní inteligentnímu reproduktoru „přečíst“ prostředí, ve kterém je a přizpůsobit zvuk tak, aby poskytl nejlepší poslech.

Zdroj: cultofmac.com