Californská společnost Apple umí vzbudit celosvětový rozruch i „pouhým“ odstraněním jediného konektoru. Ať už šlo o 3,5mm jack nebo o MagSafe či USB-A konektory z Macbooku, strhla se kolem toho vždy veliká debata. Na Keynote v Divadle Steva Jobse Apple představil Apple TV 4K HDR. Všiml si vůbec někdo, že na ní ubyl USB-C port a přibyl Gigabitový Ethernet?



 

Rozhodně nemůžeme říci, že by byla Apple TV na konferenci zapomenuta, to ne. Ale přeci jen, větší rozruch je vždy kolem iPhonů nebo kolem Apple Watch. Ve stínu těchto produktů Apple předvedl i Apple TV 4K. Ani se nám nestihl pochlubit, že z ní odstranil USB-C konektor, který byl používán předevšim na servis.Naopak ale přidal Gigabitový Ethernet, který nově nahradil 10/100BASE-T Ethernet.

Vysokorychlostní připojení rozhodně dává smysl. V nové televizi bude zajisté vyšší tok dat, protože 4K HDR filmy budou na přenos náročnější. Starší HD filmy vám ale zůstanou, jen se upgradují na 4K HDR, pokud si pořídíte novou Apple TV. Sledovat je tedy budete moci ve vyšší kvalitě za stejnou cenu.