Jablečná společnost prostřednictvím Craiga Federighiho již několikrát informoval o své nové technologii, kterou se pyšní nedávno představený iPhone X. Federighi mluvil v rozhovorech o Face ID. Nyní však Apple vydává ucelený dokument, který novou technologii popisuje.



Šestistránkový dokument si můžete v PDF stáhnout zde. Pokud jste sledovali novinky týkající se Face ID, víte zřejmě většinu z vydaného dokumentu. Ten popisuje, jak bude fungovat rozpoznání obličeje, v jakých podmínkách, jestli s klobouky nebo slunečními brýlemi. Dále vysvětluje, v jakých situacích bude možné použít klasický kód, který zůstává například jako záloha, pokud by se něco pokazilo.

Kdy použijete kód místo Face ID?

  • Zařízení bylo právě zapnuto nebo restartováno.
  • Zařízení nebylo odemčeno po dobu delší 48 hodin.
  • Heslo nebylo použito v posledních šesti a půl dnech a zároveň nebylo Face ID použito v posledních 4 hodinách.
  • Zařízení bylo uzamčeno dálkově.
  • Zařízení bylo pětkrát neúspěšně odemknuto pomocí tváře.
  • Zařízení bylo uvedeno do Nouzového režimu pomocí tlačítek napájení a hlasitost.

Bezpečnost je u jablečné společnosti ověřená, používá maximálního zabezpečení, protože je postavena na již dlouho zavedených protokolech, které Apple využívá i u Touch ID. Dále dokument popisuje nezávadnost použití infračervených zářičů, pokud by však došlo k poškození je nutné dát iPhone do opravy pouze přímo Applu nebo do autorizovaného servisu, podobně je tomu i u Touch ID.

Zdroj: macrumors.com